Fjernelse af Pigmentpletter

Her har vi råd og tips til, hvordan du kan fjerne pigmentpletter for de tre mest almindelige former for pigmentforstyrrelser.

Fjerne pigmentpletter (melasma, leverpletter, alderspletter etc.)

melasma-dermaceutic

Før og efter behandling med Dermaceutic produkter, f.eks Yellow Cream

Billedet ovenfor viser resultatet af melasma efter en kemisk peeling efterfulgt af behandling med yellow cream i 2 måneder.
Dermaceutic spot peel, der anvendes indeholder de aktive bestanddele 15% mandelsyre, 5% idebenon, 5% emblica , 5% retinol og 5% salicylsyre.
Peeling bør udføres professionelt men yellow cream der er en creme mod pigmentpletter kan også anvendes med meget gode resultater. Den koster mindst 60 EUR på dermastore.dk.

Ved at bruge solcreme og undgå soleksponering kan forhindre melasma bliver værre. Anden behandling kan omfatte cremer til at lysne og fjern pigmentpletter. En af de mest almindelige behandlinger for f.eksf.eks melasma er solcreme. Det betyder at bære solcreme hver dag og genanvende nye solcreme hver anden time. Dermatologer anbefaler også, at du bære en bredskygget hatnår man er udendørs. Solcreme alene kan ikke give dig den beskyttelse du har brug for. I tilfælde af hormonelt induceret melasma, når fødslen har fundet sted, eller anvendelse af orale præventionsmidler er ophørt forsvinder pletter sædvanligvis på egen hånd.

Alderspletter og Leverpletter

I de fleste tilfælde er disse pletter ganske harmløse. Men nogle gange de har været kendt at komplicere påvisning af hudkræft. Men selv om de er uskadelige, da de anses for at være til tider grimme og nogle mennesker vælger at fjerne dem. Bredspektrede solcreme kan bidrage til at forhindre deres udseende og forhindre yderligere mørkfarvning af dem. Cremer kan lyse op pletter, hvis de anvendes i løbet af et par uger til måneder. De kan også fjernes med kemiske peelinger, laser terapi eller fryser med fokus på melanin i huden. Selv efter behandlingen fortsættes omhyggelig brug af solcreme er vigtig, fordi pigmentering sandsynligvis komme tilbage næste sommer.

Postinflammatorisk Hyperpigmentering (PIH)

Behandling af underliggende årsag til post-inflammatorisk hyper og hypopigmentering er et vigtigt aspekt for at forhindre yderligere pigmentforandringer.

Hvis årsagen er acne, er det vigtigt hurtigt at implementere effektive foranstaltninger. Behandling med benzoylperoxid er et tveægget sværd, fordi benzoylperoxid kan forværre hyperpigmentering. Det anbefales derfor at anvende produkter mod acne, som også hjælper mod hyperpigmentering, f.eks azelainsyre eller syrer, såsom salicylsyre og mandelsyre.

Behandlinger for PIH, for eksempel, at dække pigmentpletter med make-up, pigmentreducerande cremer, topiske steroider, kemiske peelinger og Q-switched ruby og Nd: YAG lasere. PIH tendens til at være mørkere og klarere, når man er udsat for solen, så solcreme og en bredspektret solcreme er en vigtig del af behandlingen.

Behandling af post-inflammatorisk hypopigmentering, herunder dækker pletter med makeup, topisk eller oral fotokemisk Terapi, Ultraviolet A (PUVA) terapi, smal-band UVB lys terapi, steroider og hudtransplantation. Pigment tab er ofte ikke permanent, men det kan tage lang tid at få tilbage pigmentet.

Q-Switchad Nd:Yag laser behandling

Q-Switched Nd: YAG-laser skaber en usynlig laserstråle med en bølgelængde på 532nm eller 1064 nm, med meget høj energi, pulseret med korte intervaller på 3-7 nanosekunder. Pigmentet i huden opløses og fjernes derefter ved kroppens makrofager over en periode på 6 til 8 uger.

Epidermal hyperpigmentering (øverste lag af huden) reagerer bedst til 532nm bølgelængde. Dermal (dybere) hyperpigmentering reagerer normalt bedre til en bølgelængde på 1064nm Q-Switched Nd: YAG laser.