Beskyt dig selv mod solen

Selvom ikke alle pigmentforandringer opstår på grund af solen, så forværres de fleste pigmentpletter af sollys og andre UV-lys, såsom solarier. Det er vigtigt at undgå udsættelse for UV-lys, når man ønsker at behandle hyperpigmentering, da al behandling bliver næsten meningsløst andet. Ved udsættelse for sollys og UV-lys er ellers risikoen for at pletterne bliver større, flere eller mørkere afhængigt af typen af pletter det er. Hyperpigmentering består hovedsagelig ikke kun af en “one-off stigning” af pigment, såsom i en almindelig solbrændthed, fordi da havde også pigmenterede pletter forsvundet af sig selv. Hvad der ofte skete på hyperpigmentering er enten antallet af melanocytter øges, eller de er blevet overaktiv. Det betyder, at den til stadighed vil produceret ekstra melanin i disse hudområder, især ved udsættelse for UV-lys.

Brug Solcreme

Brug en bredspektret solcreme, der blokerer både UVA og UVB til forebyggelse af pigmentpletter dukke op og yderligere forhindre mørkfarvning af dem. Brug solcreme hver dag og genanvende cremen igen var en anden time. Vi kan anbefale Dermaceutic Sun Ceutic 50SPF som er en virkelig god solcreme uden oxybenzone.

Bruge solcreme, selv indendørs. Som vi skrev før, er det meget vigtigt at undgå sollys under behandlingen. Vindue filter ikke al stråling, og du kan derfor eksponeret ganske kraftigt selv indendørs, især i værelser og lokaler med mange eller store vinduer.

Pas på solcremer med oxybenzone

Undgå solcremer indeholder emnet oxybenzone, er det et stof, der blokerer UV-stråler og er tilgængelige i de fleste populære solcremer, men ikke i alle. I løbet af 2003-2004 blev foretaget en landsdækkende undersøgelse i USA. Da blev indsamlet urinprøver fra 2517 personer over 6 år. I analysen som år 2008 blev offentliggjort i tidsskriftet “Environmental Health Perspectives” viste sig oxybenzone i 96,8 procent af prøverne. Dette er meget bekymrende, ifølge en undersøgelse offentliggjort i “Free Radical Biology and Medicine,” betragtning af hvad der kunne ske med dette emne (absorberet i huden), når det reagerer med sollys.

Rapporten konstaterer at solcreme med f.eks oxybenzone kan føre til skader af huden forårsaget af frie radikaler, som i teorien kan føre til cancer. Det er kræft som du ønsker at modvirke med solcreme. Men i teorien kan det således blive værre af disse solcremer. Det kræver flere undersøgelser for at klarlægge hvor farligt oxybenzone egentlig er, men indtil da anbefaler vi at undgå det.

Undgå sol

Udover solcremer anbefales, at så meget som muligt, undgå solen under behandlingen. Undgå opholder udendørs, når solen er højest. Dermatologer anbefaler også, at du bære en bredskygget hat eller kasket, når udendørs. Solcreme alene kan ikke give dig den beskyttelse du har brug for. At ligge på stranden og solbade, som du sikkert forstår, er ikke godt når du forsøger også at behandle din hyperpigmentering.

Trin 1. Eksfoliering & Peeling

Trin 2. Blegecreme mod Pigmentpletter

Du læser nu Trin 3. Beskyt dig selv mod solen

Referencer

Concentrations of the sunscreen agent benzophenone-3 in residents of the United States: National Health and Nutrition Examination Survey 2003–2004. – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18629311

http://www.skincancer.org/news/sunscreen/sunscreen-safety-is-called-into-question