Dermaroller mod pigmentpletter

Hyperpigmentering er et almindeligt og hovedsageligt harmløs hudtilstand, hvilket betyder, at dele af huden kan være mørkere i farven end den omgivende hud. De opstår på grund af overdreven produktion af melanin (brun pigment i huden) i melanocytterne.

Melanocytter er pigmentet producerende celler, der er i den nedre del af epidermis. Vores genetiske hudfarve bestemmes af mængden af melanocytter i epidermis, jo flere melanocytter desto mørkere hudfarve. Melanocytterne beskytter keratinocytterne (celler i det øverste lag af epidermis) fra UV inducerede mutationer og skade ved at producere og dækker over det øverste lag af keratinocytter med pigmentet melanin. Denne proces er den samme som at få en tan.

Som svar på forskellige udløsere, t.ex. hormoner, hudskader, betændelse eller medicin kan melanocytter begynder at producere for meget melanin. Dette fører til pigmentering hvis huden ikke er beskyttet mod UV-eksponering. Meget ofte opstår hyperpigmentering ved inflammation efter behandlinger såsom kemiske peelinger, laser behandlinger og andre invasive behandlinger.

Fordelene ved en Dermaroller

En særlig fordel ved at bruge af Dermaroller i forhold til andre behandlingsmetoder er at melanocytterne ikke påvirkes negativt, hvilket reducerer risikoen for post-inflammatoriske pigmentforandringer. I modsætning til mange andre behandlinger, såsom peeling eller laser, kan Dermaroller anvendes på alle hudfarver.

Ved at bruge Dermaroller forbedres gennemtrængeligheden af de aktive bestanddele i serum og hud blegecremer. Effekten af din hudblegende behandling kan væsentligt forbedres ved udnyttelsen af Dermaroller.

Dermatologer anbefaler anvdendelse af en 0,2 mm-version af Dermaroller for at forbedre penetrationen af aktive hud-lysne ingredienser kun i epidermale hudlaget. Anvendelse af længere nåle kan forårsage dybere penetration af de aktive ingredienser fra serum og cremer. Dette er ikke ønskeligt i behandlingen af hyperpigmentering, fordi det er en meget overfladisk hudbetingelse. Dette betyder ikke, at bruge længere nåle ville være skadeligt, det ville dog ikke giver optimale resultater.

Lad huden vænne sig ved dermarollern

For at opbygge tolerance for dermarollern anbefales det at du bruger den kun hver 3rd dag i de første 2 uger. Da huden vænner sig til dermarollern du kan bruge det med hyppigere mellemrum. Brug den anden side ikke oftere end en gang om dagen. Hvis du bruger det oftere end en gang om dagen, kan det forårsage betændelse og endda skade.

Anvendelseguide for Dermaroller mod pigmentpletter

  1. KASTRAT: Sterilisere dermarollern med en steriliserende opløsning og lad dem tørre, før hver brug.
  2. RENGØRING: Rens ansigt, hals og décolleté med din favorit ansigts sæbe til din hudtype, pat tørt med et håndklæde.
  3. ROLL: Ved hjælp af en konstant, forsigtig bevægelse og rulle 10 gange frem og tilbage over det berørte område.
  4. TREAT: Påfør hudblegende creme / gel / serum, som du bruger, og lad den blive absorberet.
  5. FOREBYGGELSE: Påfør en serum rig på antioxidanter, såsom vitamin C og E, og lad den blive absorberet.
  6. MOISTURIZE: Slut af med en god fugtgivende natcreme.
  7. AFSLUT: Rens din Dermaroller med varmt vand og lægge den tilbage i dets beholder

VIGTIGT! Brug solcreme på dagen!

For at tage fat på symptomerne på hyperpigmentering er det meget vigtigt, at du altid bruge solcreme i løbet af dagen. Hyperpigmentering er forårsaget af UV eksponering og hver behandling mister hurtigt  sin effekt, hvis du ikke ændrer dine vaner med hensyn til solen. Vi anbefaler, at du bære en solcreme med mindst SPF 15, og at den er mineral baseret, og at du undgår solen mellem 10.00 og 15.00.

Behandlingstid: 5-20 minutter, afhængigt af hvor hurtigt du rulle og størrelsen af det hudområde der behandles.

Hvor ofte: 2-7 gange om ugen, afhængigt af hudens tolerance. For at opbygge hudens tolerance for dermarollern, ha en 3 dages interval mellem behandlinger i de første 2 uger.

Gradvist øge hyppigheden af brug som din hud vænner sig til dermarollern. Brug ikke oftere end 1 gang om dagen.

Optimal behandlingstid: aftenen.

Læs mere (referencer)